Timisoara, rodul ambitiei

Un articol de Andrei V.

Numele orasului in care locuim, Timisoara, este ignorat de multe ori, din diferite motive.  Poate pentru ca Timisoara nu este capitala Romaniei, ca Bucuresti sau nu e nici un oras la fel de important la nivel cultura, ca Iasi si nici chiar un oras cu iesire la Marea Neagra ca si Constanta.
Dar ce face special acest oras? Cu ce se diferentiaza? Timisoara, sau mica Vienna, cum este numit orasul, este punctul din care Romania a gasit ce cauta.De aici a inceput in 1989 revolutia, ravnita de atata lume. Acest oras, unul dintre orasele cu cea mai dura istorie, fiind cucerit de nenumarate ori, a gasit insa puterea de a reinvia, exact ca o pasare Phoenix, din  propria cenusa.De fiecare data s-a ridicat si a ajuns sa fie al doilea oras din lume iluminat, dupa arhicunoscutul New York. Tot Timisoara s-a bucurat de primul tramvai din Europa. Deja 2 lucruri fantastice ,prin care acest oras s-a lansat in lume si prin care a ridicat si tara din care provine.
Timisoara nu a demonstrat ca este un oras important doar prin aceste reusite ci si prin oamenii de aici, dar in special pentru inima si mintea  acestora,care tind mereu spre mai mult . Ambitia a facut acest oras sa ajunga sus prin nenumarate personalitati care au marcat istoria:cel mai cunoscut, fiind Traian Vuia, omul care a reusit imposibilul, a reusi prima data sa zboare! Acesta nu e singurul exemplu,mai sunt zeci, sute.
Acesta este insa trecutul. Sa lasam trecutul la locul lui si sa vedem ce ofera acest oras in prezent.
Orasul este o piesa de puzzle intr-un tablou frumos, un punct foarte important pentru tara sa. Nu numai ca intrand in oras esti primit cu caldura inimilor celor aproape 400.000 de oameni ce locuiesc aici, dar panorama ce se aseaza in fata este absolut fara egal.

Arhitectura veche, care se completeaza cu cea noua, cu fel de fel de monumente si statui, cu parcurile linistite care te invita sa faci cunostinta cu natura,care iti pun pe chip un zambet si multe altele …Toate aceste, formeaz impreuna definitia frumusetii.

Toate acestea formeaza un mic paradis ,pe care oricine l-ar admira.
Nu uita ca Timisoara nu e un oras obisnuit. Timisoara este o creatie impresionanta, o noua minune a lumii!

Timisoara este construita din fiecare inima si suflet al oamenilor ce au trait si traiesc aici, cu multa rabdare si intelepciune.

Acest articol face parte din concursul Timișoara văzută prin alți ochi. Mai multe detalii aici. Conținutul acestuia nu reprezintă neapărat punctul de vedere al Grozav!

Comentarii

comentarii