Povestea lui Alexandru Hreniuc, fotograful ce duce pozele de nuntă… departe!

Prima dată am auzit de Alexandru Hreniuc acum 2 ani, când aveam banchetul de final de facultate. Îmi amintesc de o colegă care spunea „Vaii, ce fain ar fi să-l avem pe Alex Hreniuc să ne facă fotografii la banchet”. Apoi, cumva numele tot apărea, fie vedeam câte o fotografie de-a lui pe Facebook, fie prin alte părți. Așa că am fost tare curios să aflu mai multe despre el și povestea lui.

Nu vorbește prea mult despre el și spune doar că îi place tare mult să călătorească, să fotografieze și să descopere oameni și culturi noi. Dar totuși am fost curios să aflu mai multe despre el 🙂

Cum ai ajuns să fii fotograf profesionist?

Poate sună a clișeu, dar am ajuns fotograf din întâmplare. Am fotografiat mai întâi pentru Gazeta Sporturilor, și de acolo a început o lungă călătorie fascinantă prin tot felul de publicații și țări. Fiecare zi din ultimii 4 ani reprezintă un pas înainte și nu pot să definesc un moment mai important sau unul mai puțin important.

Ce crezi că te-a ajutat să ajungi unde ești astăzi?

Fără să fiu modest, consider că cel mai mult m-a ajutat dorința continuă de a învăța și echipa cu care lucrez.

Cred cu tărie că dacă faci ceva cu pasiune, este practic imposibil sa nu îți depășești așteptările și obiectivele. Îmi place la nebunie ceea ce fac si nu mă vad în alt context.

Care sunt cele mai frumoase momente pe care le-ai avut până acum legat de fotografie?

Mă simt privilegiat și onorat că pot fi alături de oameni în momente atât de frumoase și importante din viața lor, pentru că pot fotografia zilnic iubirea și pentru că oamenii mă lasă să particip la momente unice din viața lor. Fericirea… e contagioasă.Maldive-Alexandru-Hreniuc-Grozav-TimisoaraAi întâmpinat și ceva momente mai grele?

Au fost câteva momente încărcate de tensiune pe parcursul timpului, unul dintre ele fiind legat de un eveniment în Iran. Totul era stabilit pana la cel mai mic detaliu, toate formalitățile legale au fost pornite cu suficient timp înainte, însă viza a fost aprobata cu doar 6 zile înainte de eveniment. Stresul a fost mare atât pentru mine, cât și pentru organizatori. Dar a meritat și a fost un eveniment peste așteptări, din toate punctele de vedere.

Un alt moment dificil (pentru miri), dar și amuzant, a fost anul trecut la un shooting în Franța. Mireasa trebuia să ajungă în Normandia din Londra, iar soțul mergea cu mine din Timișoara; din păcate zborul ei a fost anulat din cauza grevei companiei aeriene și timp de câteva ore nu am avut mireasa la shooting. Din fericire, într-un final a reușit sa ajungă și am reușit sa facem shootingul.

Ce înseamnă o fotografie reușită pentru tine?

O fotografie reușită pentru mine este o fotografie care exprimă emoția momentului când a fost făcută. Totodată, daca reușeam sa fac acea fotografie perfectă, probabil că astăzi nu aș mai fi făcut fotografie, pentru ca nu ar mai fi fost motivație și scop.

Ce înseamnă „succes” sau „de succes” în domeniul tău?

Succesul este relativ și se măsoară pe atâtea planuri pe câți oameni sunt pe pământ. Pentru mine succesul se exprimă prin zâmbetele de pe fețele celor pe care îi fotografiez, dar și prin faptul că fac ceea ce vreau și sunt plătit pentru asta.Bali-Alexandru-Hreniuc-Grozav-TimisoaraCe-ți place cel mai mult legat de fotografie?

Faptul că fiecare zi e altfel, e unică. În fiecare zi am ocazia sa descopăr oameni, religii, culturi noi. Pentru mine fotografia reprezintă un mijloc de evoluție personală.

Care crezi că sunt principalele concepții greșite pe care le au oamenii despre fotografi și fotografie?

Fotografia nu este doar un job. E o artă, o stare de spirit. Eu nu îmi doresc să fiu privit ca un simplu fotograf care apasă pe buton și a tras un cadru corect. Îmi doresc să imortalizez momentul cu toate emoțiile și sentimentele, oricare sunt ele.

Îți mulțumesc și multă baftă pe oriunde ajungi!

Dacă ți-a plăcut articolul urmărește-ne și pe Facebook pentru a vedea Timișoara prin alți ochi.

Comentarii

comentarii