Cei care vor aduce schimbarea pozitivă în România

Deseori spunem că tinerii sunt viitorul, dar de prea puține ori ne gândim și de ce. Ei bine, în Timișoara e un număr din ce în ce mai mare de tineri, studenți și liceeni, care au ales să-și ia soarta în propriile mâini. În loc să aștepte ca „cineva” să-i învețe, să-i ajute și să le dea o direcție, ei au ales să se implice, să facă mai mult pentru alții, și în același timp să se dezvolte pe ei.

Ieri a avut loc în Timișoara târgul ONG-urilor de tineret. Dacă ai fost pe strada Mărășești cu siguranță i-ai văzut. Am fost și eu acolo să-i cunosc mai bine și să aflu cu ce se ocupă.

Fă și tu cunoștință cu ei.

Tineretul ONU Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem Asociația Tineretul ONU din România. Noi vrem să aducem o schimbare pozitivă în societatea românească promovând implicarea tinerilor. Vrem să promovăm valorile Organizației Națiunilor Unite și prin proiectele noastre tinerii pot experimenta cum este să iei decizii pentru o națiune”.

AIESEC Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem AIESEC. Credem că prin schimburi de tineri putem rezolva multe probleme la nivel internațional. Noi vrem să ajutăm tinerii să călătorească în alte țări, să experimenteze alte culturi și să capete experiență profesională. Suntem cea mai mare organizație de studenți din lume, avem colegi în peste 126 de țări.”

Organizatia Studentilor Basarabeni Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem Organizația Studenților Basarabeni. Noi ajutăm tinerii din Moldova care vin să studieze în România să se adapteze la viața de aici. E foarte greu când vii de atât de departe și nu știi pe nimeni aici. Noi ne întâlnim și facem lucruri împreună, pentru a ne acomoda. Și mai încercăm și să promovăm cultura barasabeană.”

ARDOR Timisoara Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem ARDOR Banat și credem că dezbaterile ajută tinerii să se dezvolte. Și în plus de asta, îi ajută și pe plan profesional pentru că vor putea comunica mult mai bine și vor gândi critic. Majoritatea suntem liceeni și ne place ceea ce facem.”

LSFEE Timisoara Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică”. Pff, cam greu nume, le zic eu. „Noi încercăm să ajutăm pe cât de mult putem facultatea, dar ne axăm foarte mult pe dezvoltarea studenților de la facultatea noastră. Organizăm tot felul de cursuri și proiecte pentru ei. Da, și facem și destule chestii distractive”.

LIGA ETC Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem Liga Studenților de la Facultatea de Electrotehnică și Telecomunicații. Ne implicăm în societate pe cât de mult putem. Chiar acum avem un proiect caritabil, și mai organizăm diferite proiecte pentru dezvoltarea studenților de la facultatea noastră. Avem planuri mari pentru viitor.”

ASSEUT Timisoara Targul ONG-urilor grozav„Noi suntem Asociația Studenților în Științe Exacte din UVT. Organizăm diferite proiecte pentru dezvoltarea tinerilor, suntem implicați și în proiecte la nivel național și încercăm să ajutăm cât mai mult și prin proiecte caritabile.”

rotaract Targul ONG-urilor grozav„Noi reprezentăm Interact și Rotaract. Organizăm multe proiecte pentru tineri, pentru dezvoltarea lor dar și a noastră. Majoritatea de aici suntem liceeni. Dar avem și colegi mai mari, în Rotaract. Ne place să ne implicăm și vrem să ne dezvoltăm”.

Studentfest OSUT Targul ONG-urilor grozavAu fost și cei de la OSUT, dar nu i-am prins la stand. Dar am înțeles că minunăția asta tot a lor este.

FITT DJST Targul ONG-urilor grozavUite și o parte din echipa de organizare. FITT și DJST 🙂

Viitorul sună bine, zic eu.

Comentarii

comentarii